Публикации

Защо мъжете, възрастните и пушачите са по-склонни към инфекция със SARS-CoV-2?

От ново проучване става ясно, кои типове клетки могат да бъдат инфектирани със SARS-CoV-2 въз основа на тяхната генна експресия. Освен това, изследването показва, че клетките на възрастни хора, мъже и пушачи притежават повече „вирални ключове“ за коронавируса. Това може да бъде обяснение за тежкото протичане на COVID-19 в тези групи.

Рискът от COVID-19 се увеличава с полените

Летят ли много полени във въздуха на открито, увеличава се рискът от инфектиране със SARS-CoV-2. Това показва международен екип под ръководството на учени от Техническия университет Мюнхен (ТУМ) и Центъра Хелмхолц Мюнхен

Имунитетът срещу SARS-CoV-2 е комплексен

Тъй като няма никакви, респективно много малко действащи методи за лечение на COVID-19, в много страни беше допусната за употреба кръвната плазма от излекувани пациенти, които имат образувани антитела. Но не всеки вид антитела може да неутрализира и така да деактивира вируса.

Как влияе човекът на въздуха в помещенията

Хората отделят множество химични субстанции в затворените помещения. Различни проучвания с участието на учени от института по химия „Макс Планк“1 показват доколко влияем на въздуха в затворените стаи.

SARS-CoV-2 инфектира и панкреаса

SARS-CoV-2 засяга множество органи. Тежкото протичане на COVID-19 засяга не само дихателните пътища, храносмилателния тракт, сърдечносъдовата и нервната система, а също и обмяната на веществата

Зареждане…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Последвайте моя блог

Получавайте известия за нови публикации директно по e-mail!

Design a site like this with WordPress.com
Първи стъпки